Nóż Kasumi Tora Sashimi japoński nóż 240mm (36848)
Zakupy zabezpieczone certyfikatem SSL
Dostawa kurierem od 17 zł
14 dni na zwrot
Kasumi Tora Sashimi wytwarzane ręcznie przez doświadczonych japońskich rzemieślników tymi samymi metodami co tradycyjne japońskie miecze. Ostrze z litej, wysokowęglowej molibdenowo-wanadowej, japońskiej stali nierdzewnej o doskonałych parametrach cięcia, odporności na rdzę i łatwości ponownego ostrzenia. Okrągła rękojeść z drewna magnolii utwardzanego czarną żywicą epoksydową, zapewnia wygodę uchwytu, długotrwałą lekkość i dobre wyważenie.
Tora - seria ręcznie wytwarzanych noży kuchennych w której połączono doskonałą jakość wykonania znaną z wyższych serii noży Kasumi, z bardzo atrakcyjną ceną.
Sashimi - nóż do sushi i do sashimi o bardzo ostrym, jednostronnym szlifie, dzięki czemu można kroić wyjątkowo cienkie plastry surowej ryby, owoców morza, a także wołowiny np. włoskiego carpaccio. Idealny do porcjowania, filetowania, ściągania skóry. Nóż o bardzo sztywnej, niezwykle długiej i ostrej głowni, umożliwia uzyskanie zawsze tej samej grubości plastrów jednym cięciem.
Głownia - niezwykle ostra o kształcie Sashimi (Yanagiba). Ostrze wyprowadzono szlifem jednostronnym (Single Beveled) który gwarantuje świetne właściwości cięcia.
Rękojeść - z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Ergonomicznie ukształtowana, umożliwia długą pracę bez zmęczenia dłoni. Odporna na wysoką temperaturę i agresywną chemię czyszczącą.
UWAGA!
Nóż można czyścić w zmywarce, dla przedłużenia jego żywotności zaleca się jednak mycie ręczne w łagodnym detergencie.
Made in Japan
Kasumi to wiosenna mgła, dobrze znane zjawisko w Japonii, które osiada nad górami i osłoniętymi dolinami wiejskiej Japonii. Wzór na głowni stara się oddać piękno i tajemniczość tego zjawiska. Kasumi produkowane są w japońskim mieście Seki słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży.
Dane techniczne:
Numer produktu: 36848
Nazwa produktu: Kasumi Tora Sashimi 24
Długość całkowita: 375.0 mm / 14.8"
Długość głowni: 240.0 mm / 9.45"
Grubość głowni: 2.0 mm / 0.079"
Długość rękojeści: b.d.
Grubość rękojeści: b.d.
Waga: 140.0 g / 4.94 oz
Materiał głowni: Molybdenum Vanadium high carbon stainless steel
Twardość głowni: b.d.
Szlif ostrza: Single Beveled
Wykończenie głowni: Satin
Materiał rękojeści: Magnolia Wood
Kolor wykończenie rękojeści: Black
Pochwa (kabura): Brak
Akcesoria dodatkowe: Brak
Projekt: Kasumi
Marka: Kasumi
Producent: Sumikama Cutlery mfg. co., ltd. Japonia
Kraj pochodzenia: Japonia
Opracowanie: firma Sharg®
Opis
- Rodzaj noża
- dane do uzupełnienia
- Długość towaru w centymetrach
- 46
- Wysokość towaru w centymetrach
- 3
- Szerokość towaru w centymetrach
- 8
- Waga gabarytowa w gramach
- 184
- Waga
- dane do uzupełnienia
- Materiał głowni
- dane do uzupełnienia
- Materiał rękojeści
- dane do uzupełnienia
- Długość głowni
- dane do uzupełnienia
- Grubość głowni
- dane do uzupełnienia
- Długość całkowita
- dane do uzupełnienia
- Szlif głowni
- dane do uzupełnienia
- Blokada
- dane do uzupełnienia
- Sposób otwierania
- dane do uzupełnienia