Kasumi Gyuto Black Pakka Wood, Damascus by Sumikama (K-88020)
  • Kasumi Gyuto Black Pakka Wood, Damascus by Sumikama (K-88020)
  • Kasumi Gyuto Black Pakka Wood, Damascus by Sumikama (K-88020)
  • Kasumi Gyuto Black Pakka Wood, Damascus by Sumikama (K-88020)
  • Kasumi Gyuto Black Pakka Wood, Damascus by Sumikama (K-88020)
  • Kasumi Gyuto Black Pakka Wood, Damascus by Sumikama (K-88020)

Kasumi Damascus Gyuto kuty japoński Chef Knife 200mm (K-88020)

960,00 zł
Brutto
Cena nie uległa zmianie
Kasumi Damascus Gyuto rdzeń stal nierdzewna VG-10 wykończona 32 warstwowym damastem. Wykonany tą samą metodą co miecz samurajski. Nóż szefa kuchni podstawowe narzędzie każdego kucharza do siekania, krojenia, plastrowania. Wygodna rękojeść z drewna pakka
Ilość
Dostępny

 

Zakupy zabezpieczone certyfikatem SSL

 

Dostawa kurierem od 17 zł

 

14 dni na zwrot

Kasumi Damascus Gyuto z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!! W 2002 roku noże "KASUMI" zdobyły nagrodę Design Plus Award na targach Ambiente Messe w Niemczech.

Damascus - najwyższa seria noży kuchennych Kasumi. Głownie wykonano ze stalowej "kanapki", w której twardy rdzeń z VG-10 otulony jest dwiema warstwami 32 warstwowego damastu ze stali nierdzewnej. Charakterystyczny wzór damastu powstaje poprzez skucie ze sobą wielu warstw stali, podobnie jak robiono to w japońskich mieczach.  

VG-10 – gatunek wysokowęglowej nierdzewnej stopowej stali narzędziowej stworzonej specjalnie do wyrobu wysokogatunkowych ostrzy i noży. Receptura stali opracowana w Japonii przez Takefu Special Steel co. Ltd, której siedziba mieści się w Takefu, w Prefekturze Fukui. Początkowo wykorzystywana w produkcji noży kuchennych, szybko znalazła zastosowanie jako doskonały materiał na ostrza użytkowe. Ze względu na restrykcje w imporcie, niemal wszystkie noże ze stali VG-10 produkowane są Seki w Japonii.

Gyuto - Japoński nóż szefa kuchni, to podstawowe narzędzie każdego kucharza. Idealny nóż o szerokim zastosowaniu do siekania, krojenia czy plastrowania. Sprawdza się podczas krojenia warzyw w kostkę, porcjowania mięsa czy plastrowania wędlin. Szeroka głownia z krawędzią tnącą z lekkim brzuścem pozwala zarówno kroić ruchem prostym, jak i siekać. Dzięki optymalnej wadze i świetnemu wyważeniu sprawdza się również przy cięższym pracach

Głownia - niezwykle ostra o kształcie Gyuto, idealna do wszelakich prac w kuchni. Wysoko hartowany rdzeń z VG-10 został mieszczony pomiędzy dwoma warstwami 32 warstwowego damastu ze stali nierdzewnej, których zadaniem jest chronienie rdzenia przed korozją i uszkodzeniami mechanicznymi. Ostrze wyprowadzono szlifem pełnym płaskim (Full Flat Grind) który gwarantuje świetne właściwości cięcia.

Rękojeść - z laminowanego drewna pakka. Ergonomicznie ukształtowana, umożliwia długą pracę bez zmęczenia dłoni. Odporna na wysoką temperaturę i agresywną chemię czyszczącą.

UWAGA!
Nóż można czyścić w zmywarce, dla przedłużenia jego żywotności zaleca się jednak mycie ręczne w łagodnym detergencie.

Made in Japan
Kasumi to wiosenna mgła, dobrze znane zjawisko w Japonii, które osiada nad górami i osłoniętymi dolinami wiejskiej Japonii. Wzór na głowni stara się oddać piękno i tajemniczość tego zjawiska. Noże Kasumi produkowane są w Seki City słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. 

Dane techniczne:
Numer produktu: 88020
Nazwa produktu: Kasumi Damascus Gyuto

Długość całkowita: 330.0 mm / 12.99"
Długość głowni: 200.0 mm / 7,87"
Grubość głowni: 2.0 mm / 0.079"
Długość rękojeści: b.d.
Grubość rękojeści: b.d.
Waga: 190.0 g / 6.70 oz

Materiał głowni: VG-10 Core / 32 layers Damast
Twardość głowni: 59-60 HRC
Szlif ostrza: Flat
Wykończenie głowni: Damast

Materiał rękojeści: Pakka Wood
Kolor wykończenie rękojeści: Black

Pochwa (kabura): Brak
Akcesoria dodatkowe: Brak

Projekt: Kasumi
Marka: Kasumi
Producent: Sumikama Cutlery mfg. co., ltd. Japonia
Kraj pochodzenia: Japonia

Opracowanie: firma Sharg®

Kasumi
SHA_118866
1 Przedmiot

Opis

Rodzaj noża
dane do uzupełnienia
Długość towaru w centymetrach
46
Wysokość towaru w centymetrach
3
Szerokość towaru w centymetrach
9
Waga gabarytowa w gramach
207
Waga
dane do uzupełnienia
Materiał głowni
dane do uzupełnienia
Materiał rękojeści
dane do uzupełnienia
Długość głowni
dane do uzupełnienia
Grubość głowni
dane do uzupełnienia
Długość całkowita
dane do uzupełnienia
Szlif głowni
dane do uzupełnienia
Blokada
dane do uzupełnienia
Sposób otwierania
dane do uzupełnienia