Nóż sprężynowy Frank Beltrame Switch Dagger w/Serigraphy 23cm (FB 23/SG)
  • Nóż sprężynowy Frank Beltrame Switch Dagger w/Serigraphy 23cm (FB 23/SG)
  • Nóż sprężynowy Frank Beltrame Switch Dagger w/Serigraphy 23cm (FB 23/SG)
  • Nóż sprężynowy Frank Beltrame Switch Dagger w/Serigraphy 23cm (FB 23/SG)
  • Nóż sprężynowy Frank Beltrame Switch Dagger w/Serigraphy 23cm (FB 23/SG)
  • Nóż sprężynowy Frank Beltrame Switch Dagger w/Serigraphy 23cm (FB 23/SG)
  • Nóż sprężynowy Frank Beltrame Switch Dagger w/Serigraphy 23cm (FB 23/SG)

Nóż sprężynowy Frank Beltrame Switch Dagger w/Serigraphy 23cm (FB 23/SG)

388,00 zł
Brutto
Cena nie uległa zmianie
Switch Dagger w/Serigraphy 23cm. Ręcznie składany kultowy włoski nóż sprężynowy okładki z tworzywa w czarno białym camo. Folder podczas otwarcia ostrza w ciągu setnych sekundy wydaje charakterystyczny klik odróżniający go od innych noży automatycznych.
Ilość
Dostępny

 

Zakupy zabezpieczone certyfikatem SSL

 

Dostawa kurierem od 17 zł

 

14 dni na zwrot

Switch Italian Dagger w/Serigraphy 23cm, tradycyjny włoski nóż sprężynowy z rękojeścią, z tworzywa w czarno-białym kamuflażuOtwarcie klingi musi odbyć w ciągu kilku setnych sekundy (cecha noży Stiletto). Całkowicie ręcznie wykonane, zgodnie z zasadami włoskiego rzemiosła, noże z legendarnej manufaktury Frank Beltrame stały się sławne na całym świecie dzięki swej skrajnej lekkości i wytrzymałości. Dzięki swoim właściwościom, włoski sztylet jest odpowiedni do zastosowania w każdym środowisku. Solidna, wytrzymała konstrukcja oraz mocna otwierająca głownię sprężyna, to cechy wyróżniające klasyczne noże sprężynowe Frank Beltrame.

Stal

AISI 420 MA5M (American Iron and Steel Institute) - martenzytyczna stal nierdzewna bogata w węgiel 0.15% oraz zawierająca min. 12% chromu. W stanie wyżarzonym posiada dobrą plastyczność oraz doskonałą odporność na korozję. Klasa AISI 420 posiada największą ze wszystkich stali nierdzewnych zawartość chromu 12-14% oraz twardość w przedziale 52 -56 HRC.

Głownia

Niezwykle ostre, precyzyjnie wykonane ostrze o profilu Dagger (sztylet), grubości 3.5 mm ze stali nierdzewnej AISI 420 MA5M, łatwej do naostrzenia o dużej odporności na korozję. Stal hartowana 56 HRC. Ostrze gładkie Plain, wyprowadzono szlifem płaskim (Flat grind) zapewniającym doskonałe właściwości tnące oraz penetracyjne.

Rękojeść

Pokryta okładzinami z tworzywa, barwionego metodą serigrafii w czarno-biały wzór kamuflażu. Okładki chwytu zakończone bolsterami z polerowanego niklu, zapewniają wygodny, pewny chwyt. Bezpieczeństwo użytkowania zwiększa ergonomiczny kształt rękojeści zapobiegający zsunięciu się dłoni podczas pracy. Nity wykonane z mosiądzu.

Sprężyna

Szczególną uwagę poświęca się projektowaniu sprężyn (stal nierdzewna): otwarcie ostrza musi odbyć w ciągu kilku setnych sekundy (cecha noży Stiletto). Folder Beltrame podczas otwierania klingi wydaję charakterystyczny dźwięk (klik) odróżniający go od pozostałych noży sprężynowych.

Blokada

Zabezpiecza przed przypadkowym złożeniem lub otwarciem klingi. Otwieranie noża automatycznego odbywa się za pomocą solidnego przycisku umieszczonego na rękojeści. 

Dane techniczne:

Numer produktu: FB 23/SG
Nazwa: Switch Italian Dagger w/Serigraphy 23cm

Rodzaj stali: AISI 420 MA5M
Twardość głowni wg Rockwella: 56 HRC
Długość głowni: 98 mm / 3.86"
Grubość głowni: 3.5 mm / 0.14"
Długość całkowita: 230 mm / 9.06"
Waga: 108 g / 3.81 oz

Ostrze: Plain
Typ głowni: Dagger (sztylet)

Blokada noża: Tak
Rodzaj rękojeści: Plastik

Designer: Frank Beltrame
Producent: F.LLI Beltrame, Włochy

Opracowanie: firma Sharg® bezpośredni importer

SHA_115630
24 Przedmioty

Opis

Rodzaj noża
dane do uzupełnienia
Długość towaru w centymetrach
13
Wysokość towaru w centymetrach
3
Szerokość towaru w centymetrach
4
Waga gabarytowa w gramach
26
Waga
dane do uzupełnienia
Materiał głowni
dane do uzupełnienia
Materiał rękojeści
dane do uzupełnienia
Długość głowni
dane do uzupełnienia
Grubość głowni
dane do uzupełnienia
Długość całkowita
dane do uzupełnienia
Szlif głowni
dane do uzupełnienia
Blokada
dane do uzupełnienia
Sposób otwierania
dane do uzupełnienia