Herbertz japoński nóż kuchenny Santoku 170mm (347317)
Zakupy zabezpieczone certyfikatem SSL
Dostawa kurierem od 17 zł
14 dni na zwrot
Santoku - oryginalny japoński nóż szefa kuchni z niemal prostą jak w tasaku krawędzią tnącą. Służy do siekania. Specyficzna konstrukcja sprawia, że nóż japoński Santoku dobrze radzi sobie zarówno z krojeniem mięsa bez kości, jak i siekaniem czy szatkowaniem warzyw oraz owoców. Pozwala na długotrwałe krojenie twardych produktów, bez obawy o zmęczenie dłoni. Profesjonalni kucharze docenią nóż typu Santoku za możliwość wysokiego i niskiego krojenia. Wyprodukowany w Japonii.
Noże japońskie Santoku o doskonałym ostrzu
Noże kuchenne Santoku mają perfekcyjnie wyważone ostrze, wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Klinga jest szeroka, długa i zaokrąglona. Nadaje się idealnie do krojenia większych owoców i warzyw, w tym arbuzów, dyń, cukinii i kapust. Można nią również swobodnie rozgnieść czosnek. Szeroka klinga noży kuchennych Santoku służy też przenoszeniu wszystkich pokrojonych produktów wprost do salaterki, miski oraz na patelnię. Zamocowana na antypoślizgową rękojeść służy kucharzom przez lata.
Głownia - wykonana z niskowęglowej stali nierdzewnej 420J2.
Rękojeść - z naturalnego niemalowanego dębu japońskiego. Zamocowany na rękojeści pierścień zapobiega wysunięciu się klingi.
Nóż zapakowano w tekturowe prezentowe pudełko.
Opracowanie: firma Sharg®
Opis
- Rodzaj noża
- dane do uzupełnienia
- Waga
- dane do uzupełnienia
- Materiał głowni
- dane do uzupełnienia
- Materiał rękojeści
- dane do uzupełnienia
- Długość głowni
- dane do uzupełnienia
- Grubość głowni
- dane do uzupełnienia
- Długość całkowita
- dane do uzupełnienia
- Szlif głowni
- dane do uzupełnienia
- Blokada
- dane do uzupełnienia
- Sposób otwierania
- dane do uzupełnienia